V minulém týdnu dokončila konkurzní komise výběr nového ředitele/ky školy. Komise jednomyslně svazku doporučila jmenovat ředitelkou Mgr. Petru Mazancovou. Sněm svazku tento výběr následně potvrdil. Možnost seznámit se s paní ředitelkou a připravovanou vzdělávací koncepcí nové školy bude mít veřejnost v rámci série setkání, které škola ve spolupráci s obcemi svazku připravuje.

Mgr. Petra Mazancová

Pochází z Litoměřic, v současné době bydlí v Žalhosticích. Vystudovala Univerzitu Hradec Králové, pedagogickou fakultu, aprobace angličtina – základy společenských věd. Od roku 2000 je profesí učitelka, působila na různých středních školách, včetně gymnázia. Aktuálně vyučuje na obchodní akademii Karlín.

V roce 2017 spolu s kolegy založila profesní organizaci Učitelská platforma, která si klade za cíl podporovat učitele a hájit zájmy profese a jejího směřování. Od založení působí jako předsedkyně spolku, zastupuje jej v médiích a při jednáních s důležitými partnery ve vzdělávání.
V roce 2019 byla finalistkou Global Teacher Prize – prestižní ceny každoročně udělované nejlepším českým učitelům, je držitelkou ceny Nadace České spořitelny za přínos v oblasti vzdělávání.

Je vdaná, má 4 děti, jednoho manžela, 10 koček a psa.